Update 2 - Reisverslag uit St. Marys, Canada van Erik Trompert - WaarBenJij.nu Update 2 - Reisverslag uit St. Marys, Canada van Erik Trompert - WaarBenJij.nu

Update 2

Door: Erik Trompert

Blijf op de hoogte en volg Erik

04 Juli 2011 | Canada, St. Marys

Hallo allemaal,

Ten eerste: Oom Adri en Tante Hennie, gefeliciteerd! Maak er een groot feest van!

Zo, na de vertraging nu goed gesetteld en inmiddels gewend aan het tijdsverschil.

Hoe ziet mijn dag er momenteel uit: 's Ochtends begin ik alle groepen te voeren met de voermengwagen. Er zijn 4 groepen: Outside heifers(pinken), Inside heifers, Dry cows en de milkingcows. Die laatste groepen voer ik 2 keer. Na het voeren doe ik allerlei andere klusjes en 's Avonds help ik met melken. Ze melken hier ong 250 koeien in een 2x10 zij aan zij. Het melken duurt ongeveer 2,5 a 3 uur.

De eerste week begon meteen met een feestje donderdagavond. Er was een twilight meeting (soort fokveedag). De twilight meeting was ong een uur rijden vanaf hier op een melkveebderijf. Naast het bekijken van het bedrijf en de koeien konden we ook luisteren naar een live Countryband en bier drinken bij het kampvuur. Na een nacht van 3,5 uur begon de nieuwe dag (Canada day) die dag eindigde met een bbq in de tuin. Zondag heb ik naast de volgende bbq wederom gevoerd en geholpen met melken. De bbq was op een bedrijf met 350 koeien.

Dit was het voor zover, ik ga nu verder met voeren! Tot de volgende update!

PS: Ik heb ook vast wat foto's geupload, misschien leuk om te kijken!

• 04 Juli 2011 - 13:07

Eline:

Leuk dat je foto's hebt nu! Krijg je er ook een beetje een beeld bij. Ziet er strak en netjes uit!
    xxx

• 04 Juli 2011 - 16:47

Bennie:

haha zie wel dat het een verstandige boer is. laat jou mooi op een oudere trekker rijden voor de voerwagen.

nee wel mooi om te zien.

succes daar he.

tjo

• 04 Juli 2011 - 16:59

Adri En Henny:

Hoi Erik,

Warempel alweer een berichtje van jou,leuk hoor!
    We zullen er een mooi feestje van maken en je hoort tzt wel hoe we het hebben gehad.
    Wat leuk die foto"s erbij dan heb je er een beeld bij.
    Succes met het boeren!!!!

groetjes Van ons het bruidspaar!

• 04 Juli 2011 - 18:53

Adri:

Erik

Wat een mooi bedrijf en gaaf die feestjes daar hou je wel van toch.
    succes

• 05 Juli 2011 - 06:29

Freek En Gerda:

Mooie foto's! Werk ze en geniet er van.

Groet uit Colmschate

• 05 Juli 2011 - 10:37

Dirk-Jan:

trompert,

did you fish some old cows from the gutter yet???:P

I assume that a contractor did the silage making on the farm or was it own material?

wel een lijpe trailer daar word menig veehandelaar jaloers op heur!

doe het kalm aan daar en we volgen het verslag natuurlijk;)

p.s. did the country-band also sing: wiediedoew-wiediedoew-wiediewiediewiedoew....uhm alie?? :P

tjooo!!

• 05 Juli 2011 - 16:22

Philip:

Hey erik, mooi om te lezen dat je dar goed aan het werk bent! Mooie foto's trouwens!

Succes daar.

Gr,
    Philip

• 05 Juli 2011 - 19:51

Gert-Jan Trompert:

Hee Erik,

Mooi spul!!!!
    Wat zit er zoal in het rantsoen?
    Welke stieren gebruiken ze?

Groeten

• 05 Juli 2011 - 20:44

Erik Trompert:

@ Dirk-jan:

Haskselaar en trucks zijn van de loonwerker idd. Aanrijden doen ze hier zelf.

Ja hier hebben ze bijna allemaal een trailer. Omdat ze zelf de koeien en kalveren naar de markt brengen en er geen handelaar tussenzit die er veel te veel geld tussen weg haalt! :P

En nee die hadden ze niet.

@ Gert-jan

Ccm, mais en kuilvoer

Ze gebruiken hier vooral:
    Super, Massey, Liesl, Parker van CRI Genex out USA
    Planet & Gabor van Select Sires
    Heifers van Bertil, Olympic, Decemeber, Paramount en eigen stieren.

• 06 Juli 2011 - 09:59

Jan En Ees:

Hoi Eric, net terug uit Frankrijk, zien wij jouw verslag. Da's wel wat anders dan inkoelen in Averlo! Inderdaad door de foto's kunnen wij ons voorstellen dat je helemaal in je element bent! Wij blijven jouw met veel belangstelling volgen.groetjes Jan en Ees.

• 06 Juli 2011 - 11:20

Louise En Bert:

Vanmorgen hebben we Wietske naar het vliegveld gebracht. Rond 11.00 uur is ze samen met de groep vertrokken naar Entebbe.
    Ook zij hebben een site: Oeganda1.waarbenjij.nu

Hartelijke groet vanuit het pitoreske Averlo, ook aan de familie daar

• 06 Juli 2011 - 13:01

Erik Trompert:

@ Papa en mama

Ja dat had ik begrepen, ik heb haar nog een email gestuurd de avond ervoor, hoop dat ze die nog heeft gelezen! Had geen reactie terug gehad. Lekker rustig nu thuis he!

Groetjes

• 07 Juli 2011 - 00:16

Annika Wijnands:

Hee, Gert-Jan had je site gegeven. Ziet er mooi uit! Een stukje groener dan hier. Geniet ervan !!

• 10 Juli 2011 - 11:10

Dick En Ina:

Ha die Erik, Leuk om je nu (wij zijn net terug van vakantie) een beetje te kunnen volgen via de site. Zo te zien gebeurt er van alles in en om de boerderij en zal dit ook weer een hele ervaring voor je zijn. We zien uit naar Update 3 en we blijven natuurlijk ook op de hoogte via je thuisfront.
    Veel groeten van oom Dick en tante Ina